=

Botswana

WHERE BUSH MEETS WATER

Botswana

WHERE BUSH MEETS WATER

Botswana

WHERE BUSH MEETS WATER

Botswana

A DIAMOND IN THE ROUGH

Botswana

WHERE BUSH MEETS WATER

Botswana

WHERE BUSH MEETS WATER

Botswana

WHERE BUSH MEETS WATER

Botswana

WHERE BUSH MEETS WATER

Botswana is een verborgen parel

Een onaangetast wild paradijs waar de mooiste natuurgebieden van Afrika te vinden zijn. Het land heeft zich gespecialiseerd tot kleinschalige bestemming voor een ultieme safari beleving. Dit heeft tot gevolg dat er geen massatoerisme te vinden is en er verbleven kan worden op de meest unieke locaties. De meest ongerepte gebieden van Botswana zijn enkel met een vliegtuigje bereikbaar, wat absoluut bijdraagt aan het bijzondere gevoel ver weg te zijn van de bewoonde wereld.

Het is het land waar water en droogte elkaar ontmoeten. Zo is er aan de ene kant het waterrijke gebied met juweeltjes als de Okavango Delta, Chobe National Park en Moremi Game Reserve en aan de andere kant het droge gebied waar het Central Kalahari Game Reserve en de Makgadikgadi en Nxai zoutpannen te vinden zijn. De Okavango Delta wordt beschouwd als één van de meest indrukwekkende natuurgebieden van Afrika. Het is een intrigerend en sereen moerasgebied dat bestaat uit een netwerk van kristalheldere waterwegen en lagunes bezaaid met duizenden eilandjes. Tijdens een tocht in een mokoro, een uitgeholde boomstam kano, blijkt dat deze ongerepte wildernis een waar walhalla is voor wild- en vogelliefhebbers.

Toch heeft Botswana meer verborgen schatten. Het gebied rondom de Chobe rivier herbergt de grootste olifantenpopulatie van Afrika en bij Makgadikgadi en Nxai worden prachtige desolate zoutvlaktes aangetroffen. In het binnenland ligt Savuti, de plek van de leeuwen, en het Kalahari Game Reserve, het grootste wildpark van het land. Botswana is de perfecte plek voor een mobiele safari, een tocht door de bush waarbij uw tentenkamp met u meereist en telkens op de meest bijzondere locaties opgebouwd wordt. Hier dineert u onder de sterrenhemel, terwijl het nachtleven in de bush ontwaakt.

10 Places to go

1. Okavango Delta
Een van de meest indrukwekkende natuurgebieden van Afrika, het grootste binnenlandse deltasysteem ter wereld. Dit unieke watergebied herbergt een ongekende verscheidenheid aan wild en vogelsoorten. Het merendeel van de lodges/camps wordt bereikt per vliegtuigje met een prachtig uitzicht over de delta.

2. Chobe National Park
Het meest bekende national park in Botswana gelegen aan de Chobe rivier. Het park herbergt een grote diversiteit aan wild en heeft de grootste olifantenpopulatie van Afrika. Een aanrader is een boottocht over de rivier bij zonsondergang.

3. Moremi Game Reserve
Een beeldschoon en wildrijk reservaat dat voor ongeveer 20% bestaat uit de Okavango Delta. Moremi GR is een mozaïek van graslanden, waterwegen, palmboomeilandjes en bossen met een enorme verscheidenheid aan flora en fauna.

4. Savuti Game Reserve
Een bijzonder gebied in het zuidwesten van Chobe NP met een rijkdom aan wild. Het reservaat staat vooral bekend om de olifanten, leeuwen en de bedreigde wilde honden.

5. Makgadikgadi Pans
Een fascinerend gebied, gelegen in het noordelijke deel van de Kalahari, dat één van de grootste zoutwaterpannen in de wereld bevat.

6. Nxai Pan National Park
Nxai Pan ligt ten noorden van de Makgadikgadi Pans, maar is kleiner qua oppervlakte. Hier zijn verschillende zoutpannen begroeid met gras die vele dieren aantrekken. Een hoogtepunt is Baines Baobabs, de bekendste groep baobab bomen van Botswana.

7. Central Kalahari Game Reserve
Een uitgestrekt wildpark gelegen in het hart van de Kalahari woestijn en het leefgebied van de San bushmen. Na het regenseizoen verandert de woestijn in een groen gebied dat veel wild aantrekt.

8. Botswana in combinatie met Zimbabwe
Bezoek de indrukwekkende Victoria watervallen en ervaar een safari in het onaangetaste Hwange National Park.

9. Botswana in combinatie met Namibië
Reis door de indrukwekkende woestijnlandschappen van Namibië, kom in aanraking met bijzonder wild en intrigerende lokale stammen.

10. Botswana in combinatie met Zuid-Afrika
Ga op safari in Marakele National Park of verblijf een paar dagen in het hippe Cape Town.

Selectie Small Group Safaris

Botswana Lodge Explorer

Botswana Wildlife Breakaway

Intimate Botswana and Zimbabwe Encounter

Moremi Magic
Luxury Mobile Safari

Okavango Delta and Kalahari
Luxury Mobile Safari

The Botswana Adventurer
Camping Mobile Safari

The Great North Road
Luxury Mobile Safari