=

Multi Country

THE BEST OF AFRICA

Multi Country

THE BEST OF AFRICA

Multi Country

THE BEST OF AFRICA

Multi Country

THE BEST OF AFRICA

Multi Country

THE BEST OF AFRICA

Multi Country

THE BEST OF AFRICA

Multi Country

THE BEST OF AFRICA

Multi Country

THE BEST OF AFRICA

Afrika is een schitterend continent
met een avontuurlijk vleugje

Een geraffineerde reisbestemming waar vrijwel alles te vinden is: Afrikaanse bush, een diversiteit aan wilde dieren en prachtige vogels, wonderschone natuur, imposante waterlandschappen, intieme tentenkampen, intrigerende stammen, tropische stranden, indrukwekkende bergen, uitgestrekte woestijnlandschappen en aanlokkelijk avontuur. Vele redenen om meerdere Afrikaanse landen te bezoeken tijdens een reis.

Multi Country reizen combineren verschillende Afrikaanse landen die gemakkelijk te bereizen zijn binnen een korte periode. Zo kan eenvoudig Botswana gecombineerd worden met Namibië en Zimbabwe en is Tanzania perfect te combineren met Kenia. Het zijn onvergetelijke reizen door de enorme diversiteit die ze te bieden hebben.

Wie aan Afrika denkt ziet uitgestrekte savannes met acacia bomen, stoere safari jeeps op zoek naar groot wild als leeuwen en olifanten, een spectaculaire rood-oranje zonsondergang onder het genot van een gin & tonic en stijlvolle tentenkampen midden in de natuur. De Serengeti, Masai Mara, Ngorongoro Crater, Kruger National Park en de Okavango Delta zijn populaire en prachtige plekken die menigeen bekend in de oren klinken. Toch beschikt Afrika over nog veel meer verborgen juweeltjes. Magnifieke en relatief onaangetaste natuurreservaten als Hwange en Mana Pools in Zimbabwe, Ruaha en Selous in Tanzania en Kafue en South Luangwa in Zambia. Plekken met ieder een ander karakter en landschap die een bezoek meer dan waard zijn.

Afrika heeft, naast wildparken, nog meer te bieden. Kleurrijke stammen als de Masai, ruige woestijnen als de Namib Desert, hippe steden als Cape Town, schitterende wijngebieden als Stellenbosch en Franschhoek, tropische regenwouden met unieke diersoorten als lemuren in Madagascar, imposante watervallen als Victoria Falls en paradijselijke eilanden als Zanzibar en de Seychellen die behoren tot de mooiste beachplekken ter wereld. Bovendien zijn er onvergetelijke ervaringen die opgedaan kunnen worden zoals het aanschouwen van de Great Migration, de jaarlijkse trektocht van meer dan een miljoen gnoes op zoek naar verse grassen. Een reis in Afrika is een ware belevenis en het is een voorrecht om de vele verborgen schatten van dit schitterende continent te ontdekken.

Mijn advies voor Afrika. Voor een echte bush ervaring, ga op safari in de onaangetaste wildgebieden van het continent, zoals de natuurreservaten in Botswana en Zimbabwe. Trek door het desolate woestijnlandschap van Namibië en ervaar er een overweldigende sterrenhemel. Bewonder duizenden gnoes, grote katachtigen en ander wild in de Serengeti en Masai Mara. Geniet in het hippe en relaxte Kaapstad en bezichtig de imposante watervallen van dichtbij in Victoria Falls. Slaap in een tentenkamp, luister naar de geluiden van de bush in de nacht en neem een warme emmer douche. Allemaal onvergetelijke herinneringen die ieder zullen bijblijven.

Anne-Aymone

10 Places to go

1. Cape Town
De mooiste stad van Zuid-Afrika met een perfecte ligging aan de zee. In deze relaxte stad zijn vele leuke dingen te ondernemen. Tafelberg, V&A Waterfront, Robben Island, wijnproeven, hippe kustplaatsjes, Kaap de Goede Hoop en nog veel meer.

2. Okavango Delta
Een van de meest indrukwekkende natuurgebieden van Afrika, het grootste binnenlandse deltasysteem ter wereld. Dit unieke watergebied herbergt een ongekende verscheidenheid aan wild en vogelsoorten. Het merendeel van de lodges/camps wordt bereikt per vliegtuigje met een prachtig uitzicht over de delta.

3. Chobe National Park
Het meest bekende national park in Botswana gelegen aan de Chobe rivier. Het park herbergt een grote diversiteit aan wild en heeft de grootste olifantenpopulatie van Afrika. Een aanrader is een boottocht over de rivier bij zonsondergang.

4. Victoria Falls
De bekende World Heritage Site van Zimbabwe. De grootste watervallen van Afrika zijn 1708m breed. Het is een langgerekt gordijn
van water dat zowel vanuit Zimbabwe en Zambia te bewonderen is.

5. Hwange National Park
Ruwe diamant Hwange is het grootste national park in Zimbabwe met een rijkdom aan wild. De ‘Big Five’ zijn er te vinden, er zijn duizenden olifanten, en het huisvest nog steeds enkele overgebleven groepjes van de met uitsterven bedreigde Afrikaanse wilde honden.

6. Namib Naukluft Park – Namib Desert
Een van de absolute hoogtepunten van Namibië. In dit fraaie woestijnlandschap liggen Sossusvlei, Deadvlei en Dune 45. Weinig plekken in de wereld zijn zo kenmerkend als de rode duinen van Sossusvlei.

7. Etosha National Park
Het grootste wildgebied van Namibië dat voornamelijk bestaat uit een enorme zoutpan omgeven door droog bushveld.

8. Ngorongoro Crater
Één van ‘s werelds grootste natuurspektakels. De krater is een ingestorte caldera en heeft in de loop der jaren een eigen ecosysteem ontwikkeld. Het wemelt er van de wilde dieren, het is een van de dichtstbevolkte wildgebieden ter wereld.

9. Serengeti National Park
Het beroemdste wildpark ter wereld met de meest uitgebreide populatie wilde dieren en een variatie aan landschappen. Door de eindeloze vlaktes, weinig beschutting en rivieren is het mogelijk veel wilde dieren te spotten. Het park staat vooral bekend om de vele roofdieren en de jaarlijkse grote migratie van de gnoes.

10. Masai Mara
Een van de bekendste wildparken van Afrika met uitgestrekte savannes gevuld met een ongelooflijke diversiteit aan wilde dieren! Het is de plek om wilde katachtigen als de leeuw, het luipaard en de cheetah van dichtbij te bezichtigen. Jaarlijks vindt er een bijzonder natuurspektakel plaats, The Great Migration, de trek van anderhalf miljoen gnoes op zoek naar vers gras (juli t/m oktober). In dit gebied leeft tevens de bekendste stam van Afrika, de Masai, opvallend door hun kleurrijke gewaden en sieraden. Voor een exclusieve safaribeleving is het mogelijk om in één van de privé wildreservaten aan de rand van de Masai Mara te verblijven, zoals Mara North Conservancy. Hier mogen enkel gasten van een beperkt aantal camps op safari gaan en is off road rijden bij gelegenheid toegelaten om zodoende het wild beter te kunnen bezichtigen.

Botswana Wildlife
Breakaway

Northern and Southern Experience Fly In Safari

Intimate Botswana and Zimbabwe Encounter

Great Trans African
Lodge Safari

East Africa Migration 
Discoverer

The Southern Cross by Shongololo Express