=

Namibia

THE LAND OF ENDLESS HORIZONS

Namibia

THE LAND OF ENDLESS HORIZONS

Namibia

THE LAND OF ENDLESS HORIZONS

Namibia

THE LAND OF ENDLESS HORIZONS

Namibia

THE LAND OF ENDLESS HORIZONS

Namibia

THE LAND OF ENDLESS HORIZONS

Namibia

THE LAND OF ENDLESS HORIZONS

Namibia

THE LAND OF ENDLESS HORIZONS

Namibie is een must voor natuurliefhebbers

Wie aan Namibië denkt, ziet beelden van indrukwekkende woestijnlandschappen. Het land herbergt een van de oudste woestijnen ter wereld, de Namib woestijn, met de bekende rode zandduinen van Sossusvlei. Andere woestijngebieden zijn de Kalahari en Damaraland waar de zeldzame woestijnolifant nog te vinden is. Toch is dit land meer dan fotogenieke woestijnen.

Zo is een safari mogelijk in Etosha National Park waar het wild zich vergaart rondom een uitgestrekte zoutvlakte of in het waterrijke gebied van de Caprivi Strip. Langs de woeste onherbergzame kustlijn zijn verlaten stadjes en duizenden zeehonden te vinden en in het zuiden ligt de tweede grootste canyon ter wereld, de Fish River Canyon.

Namibië is tevens het land van de cheeta’s en van vele traditionele stammen. De bruinrood glimmende Himba’s, de fraai uitgedoste Herero, de traditionele Damara en natuurlijk de San bushmen, de eerste bewoners van het land met de oudste cultuur op aarde. Alles bij elkaar genomen is Namibië een magnifieke maar vooral fascinerende plek in Afrika!

Mijn advies voor Namibië. Beklim de rode duinen van Sossusvlei voor een subliem uitzicht. Slaap in een camp in de woestijn voor een verblijf onder de sterren. Bewonder het wild aan de rand van de Etosha zoutpan en trek in een mokoro bootje door het groene gebied van de Caprivi. Ontdek meer over de leefwijze van de traditionele stammen, maar ook over cheetah conservation, het behoud van het bedreigde jachtluipaard.

Anne-Aymone

10 Places to go

1. Namib Naukluft Park – Namib Desert
Een van de absolute hoogtepunten van Namibië. In dit fraaie woestijnlandschap liggen Sossusvlei, Deadvlei en Dune 45. Weinig plekken in de wereld zijn zo kenmerkend als de rode duinen van Sossusvlei.

2. Etosha National Park
Het grootste wildgebied van Namibië dat voornamelijk bestaat uit een enorme zoutpan omgeven door droog bushveld.

3. Swakopmund – Walvisbaai
Swakopmund is een klein stadje aan de kust met een Duitse koloniale sfeer. Naar het zuiden toe ligt het dorp Walvisbaai met een lagune die vele vogels aantrekt waaronder flamingo’s en pelikanen.

4. Damaraland
De naam is afkomstig van het volk dat hier leeft, de Damara. Het is een ongerepte wildernis met bergen, bizarre rotsformaties en prehistorische rotstekeningen. Het is tevens het leefgebied van de zeldzame woestijnolifant.

5. Kaokaland
Het land van de Himba’s, een semi-nomadisch volk met een zeer bijzonder uiterlijk. Het gebied beschikt over prachtige berglandschappen en de Epupa watervallen.

6. Caprivi
De Okavango Delta van Namibië. Een groen en waterrijk gebied dat vele dieren aantrekt en een groot contrast vormt met de rest van het land.

7. Waterberg Plateau
Een zandstenen plateau van 200m hoogte met een prachtig groen natuurgebied gevuld met enkele bedreigde diersoorten waaronder de neushoorn en tsessebe.

8. Skeleton Coast
De ruwe kustlijn van Namibië die zijn naam dankt aan de zeer oude scheepswrakken gelegen op verlaten stranden. Het is een van de meest geïsoleerde gebieden die iemand zich kan voorstellen. Bij Cape Cross zijn duizenden zeehonden te bezichtigen.

9. Lüderitz – Kolmanskop
De kustplaats Luderitz was de eerste Duitse nederzetting in Afrika en ooit het centrum van de diamantindustrie in Namibië. Kolmanskop, geheel door de woestijn overgenomen, is een fotogenieke plaats waar het zand de huizen is binnengedrongen.

10. Fish River Canyon
De tweede grootste canyon ter wereld, na de Grand Canyon in Amerika.
Het heeft een diepte van 550 meter en kenmerkt zich door een bijzonder indrukwekkend landschap en weidse uitzichten.

Selectie Small Group Safaris

Northern and Southern Experience Fly in Safari

The Dune Express by
Shongololo Express

Desert Dune Safari

Diverse Namibia