=

Zimbabwe

A DIAMOND IN THE ROUGH

Zimbabwe

A DIAMOND IN THE ROUGH

Zimbabwe

A DIAMOND IN THE ROUGH

Zimbabwe

A DIAMOND IN THE ROUGH

Zimbabwe

A DIAMOND IN THE ROUGH

Zimbabwe

A DIAMOND IN THE ROUGH

Zimbabwe

A DIAMOND IN THE ROUGH

Zimbabwe is een ongeslepen diamant

Een ongerepte en veelzijdige safaribestemming waar het avontuur lonkt. Het is een ongelooflijk mooi land met de meest prachtige kleuren, een diversiteit aan natuurschoon, en een zeer vriendelijke lokale bevolking. Maar bovenal heeft Zimbabwe nog steeds een charmant ruw randje. Zo is de natuur nog op vele plekken onaangetast, wat een safari daar een authentieke ervaring maakt.

Helaas heerst er nog steeds de onterechte veronderstelling dat Zimbabwe onveilig zou zijn, maar dit zorgt er tegelijkertijd voor dat deze bestemming weinig toeristisch is. Wie dus liever de minder bewandelde paden kiest en op zoek is naar diversiteit en ‘iets anders’, vindt in Zimbabwe de juiste bestemming.

Zo kan je er de indrukwekkende watervallen bezoeken van Victoria Falls, op safari gaan in Hwange National Park, overnachten tussen de ‘kopjes’ in Matobo Hills, een stukje historie ervaren in Great Zimbabwe, en meer. Zimbabwe is tevens het land gespecialiseerd in wandelsafari’s en beschikt over top kwaliteit safari gidsen.

Mijn advies voor Zimbabwe. Ervaar een wandelsafari in één van de meest ongerepte wildgebieden. Bezoek de mooiste watervallen van Afrika of slaap tussen het rotsachtige ‘kopjes’ landschap in Matopos. Ontspan na een safari heerlijk op een boot op Lake Kariba of laat je verrassen door de schoonheid van Mana Pools National Park. Voor een bijzondere ervaring, reis mee op een luxe safari trein als Shongololo Express.

Anne-Aymone

10 Places to go

1. Victoria Falls
De bekende World Heritage Site van Zimbabwe. De grootste watervallen van Afrika zijn 1708m breed. Het is een langgerekt gordijn
van water dat zowel vanuit Zimbabwe en Zambia te bewonderen is.

2. Hwange National Park
Ruwe diamant Hwange is het grootste national park in Zimbabwe met een rijkdom aan wild. De ‘Big Five’ zijn er te vinden, er zijn duizenden olifanten, en het huisvest nog steeds enkele overgebleven groepjes van de met uitsterven bedreigde Afrikaanse wilde honden.

3. Matobo Hills National Park
Matobo Hills staat bekend om zijn unieke ‘kopjes’ landschap. Granieten rotsformaties zijn er door jarenlange erosie gladgeslepen tot ‘kale hoofdjes’. Een interessante extra is dat in de grotten nog steeds rotstekeningen van de San stam terug te vinden zijn.

4. Lake Kariba
Lake Kariba is het bekende stuwmeer in het noorden van Zimbabwe. Het meer trekt verschillende wilde dieren aan en is de perfecte plaats om te genieten van een prachtige zonsondergang. Een verblijf op een houseboat is een aanrader.

5. Mana Pools National Park
Een UNESCO World Heritage Site, maar nog volledig authentiek en onaangetast. Wild is er in overvloed te vinden en het is een waar paradijs voor vogelliefhebbers. Het is één van de beste Afrikaanse nationale parken voor wandelsafari’s, maar een safari per kano is hier ook een ultieme ervaring.

6. Great Zimbabwe
Een bijzonder stukje overgebleven geschiedenis in Zimbabwe. Hier staan eeuwenoude ruïnes als getuigen van één van Afrika’s grootste historische beschavingen.

7. Eastern Highlands
Het Groene Oosten van Zimbabwe. Dit prachtige en serene berggebied is een uitstekende plek voor wandelaars en natuurliefhebbers. Een omgeving gevuld met valleien, watervallen, weelderige flora, kleine wildsoorten en schitterende uitzichten.

8. Chizarira National Park
Het meest afgelegen en minst bezochte gebied van Zimbabwe. Een plek om toeristen te ontwijken. De ruige schoonheid van Chizarira NP is ongeëvenaard. In dit park worden vooral wandelsafari’s gedaan, omdat er in de ongerepte omgeving nauwelijks wegen aanwezig zijn. Een unieke ervaring.

9. Gonarezhou National Park
Gonarezhou is beroemd om zijn olifanten. Ze hebben hier vooral grotere slagtanden dan elders in het land. Drie grote rivieren stromen door dit bijzonder mooie park en vormen natuurlijk oases waar vele vogels en wilde dieren zich verzamelen. Het gebied blijft één van Zimbabwe ́s best verborgen juwelen.

10. Matusadona National Park
Langs de zuidelijke oever van Lake Kariba is Matusadona NP. Het is één van de meest indrukwekkende reservaten ter wereld. Het combineert de schoonheid van het meer met rijke vruchtbare oevers en grote groepen wild.

Selectie Small Group Safaris

Grand Zimbabwe and
Mana Pools

Intimate Botswana and Zimbabwe Encounter