=

Zuid Afrika

‘N BAIE MOOI LAND OM VAN TE GENIET

Zuid Afrika

‘N BAIE MOOI LAND OM VAN TE GENIET

Zuid Afrika

‘N BAIE MOOI LAND OM VAN TE GENIET

Zuid Afrika

‘N BAIE MOOI LAND OM VAN TE GENIET

Zuid Afrika

‘N BAIE MOOI LAND OM VAN TE GENIET

Zuid Afrika

‘N BAIE MOOI LAND OM VAN TE GENIET

Zuid Afrika

‘N BAIE MOOI LAND OM VAN TE GENIET

Zuid Afrika is een heerlijk land met bijzonder veel afwisseling

Een geraffineerde reisbestemming waar vrijwel alles te vinden is: Afrikaanse bush, glooiende wijnvelden, prachtige stranden, wonderschone valleien, indrukwekkende bergen, uitgestrekte woestijnlandschappen en westerse steden. Het land staat verder bekend om heerlijke wijnen, een verfijnde keuken en spectaculaire golfbanen.

Zuid-Afrika is anders dan alle andere landen die behoren tot het Afrikaanse continent. Het is een bijzondere mix van Europese en Afrikaanse invloeden. Het zuiden is meer Westers georiënteerd en is zeer populair door het hippe Kaapstad, de heerlijke stranden en de diversiteit aan natuurschoon. Het noorden voelt meer Afrikaans en beschikt over fraaie en ongerepte natuurlandschappen waar tevens de Afrikaanse bush te vinden is met een rijke wildpopulatie.

Overal in het land zijn er prachtige wildreservaten waar bijna altijd de Big Five gespot kunnen worden. Het bekendste gebied is uiteraard Kruger National Park. Hluhluwe en Umfolozi Game Reserves behoren tot de oudste natuurreservaten van Zuid-Afrika. In de nabijheid ligt het Greater St.Lucia Wetland, een waterrijk natuurgebied aan de kust. Verder langs de tuinroute ligt Addo Elephant National Park met een indrukwekkende olifantenpopulatie. In de landjes Lesotho en Swaziland zijn tevens prachtige natuurreservaten te vinden die een bezoekje waard zijn.
Zuid-Afrika heeft naast wildparken nog zoveel meer te bieden. In het noordelijke Mpumalanga is een wonderschoon landschap met canyons, valleien, bergen, heuvels en watervallen. 

Langs de kust loopt de prachtige tuinroute die vooral bekend is door de uitbundige flora die er het hele jaar door bloeit. Drakensbergen is een indrukwekkende bergketen gelegen in het oosten van het land die gekend is voor ruige landschappen en spectaculaire vergezichten. In het fascinerende Kaapstad is enorm veel te beleven en in het nabijgelegen wijngebied zijn de mooiste estates te vinden te midden van uitgestrekte wijngaarden.
Zuid-Afrika is een ideaal land om met een klein groepje te ontdekken onder begeleiding van een gids. De accommodaties variëren van gezellige guesthouses tot sfeervolle safari lodges en kennen een aangename huiselijke sfeer met persoonlijke service.

Mijn advies voor Zuid-Afrika. Neem voldoende tijd om de verschillende facetten van het land te ontdekken. Ga op safari in de Afrikaanse bush om het wild van dichtbij te kunnen bezichtigen. Ontdek vele wijnboerderijen en hun topwijnen in Stellenbosch en Franschhoek. Wandel door de mooiste berggebieden in Zuid-Afrika en Swaziland. Geniet in het hippe en relaxte Kaapstad en laat je verrassen door de schitterende kust en spectaculaire routes als de tuin- en panorama route. Een bijzondere en onvergetelijke ervaring is een luxe treinreis door het land met
Shongololo Express.

Anne-Aymone

10 Places to go

1. Kruger National Park & privé wildreservaten
Het oudste wildpark van Zuid-Afrika waar de Big Five te vinden zijn. De bekendste plek voor safari’s om kennis te maken met het vele wild dat hier leeft.

2. Addo Elephant National Park
Addo Elephant National Park is gelegen in de Eastern Cape en is dé plek om olifanten te spotten met maar liefst meer dan 400 olifanten.

3. KwaZulu-Natal
De groene provincie van Zuid-Afrika aan de Indische Oceaan voor een afwisselende combinatie van cultuur, natuur, strand en safari. Het is tevens het gebied waar van oudsher de Zulu stam woont. Het is de moeite waard om in Umfolozi/Hluhluwe Game Reserve op zoek te gaan naar witte en zwarte neushoorns. Natuurgebied St. Lucia/iSimangaliso Wetland Park is vooral populair voor de boottochten om nijlpaarden, krokodillen en vogels te bezichtigen. Ter ontspanning zijn er eveneens diverse mooie stranden te vinden aan de Dolphin Coast.

4. Mpumalanga
Het magnifieke natuurgebied in het noorden van Zuid-Afrika. De populaire Panoramaroute gaat langs uitzichtpunten God’s Window, Drie Rondavels, Bourke’s Luck Potholes, Blyde River Canyon en het oude goudmijnstadje Pilgrim’s Rest.

5. Garden Route
Een afwisselende en fraaie route langs de kust van Zuid-Afrika tussen Mossel Bay en Port Elizabeth met spectaculaire uitzichten. Hoogtepunten zijn Wilderness Nature Reserve, struisvogels in Oudtshoorn, Cango Caves, Knysna en het Featherbed Nature Reserve, badplaats Plettenberg Bay, Addo Elephant National Park en Tsitsikamma National Park.

6. Winelands
Het wijngebied in de West-Kaap is een geliefde plek voor fijnproevers. In Stellenbosch, Franschhoek, Paarl en Constantia zijn vele wijnboerderijen te vinden met een schitterend uitzicht over de wijngaarden en de omliggende natuur. Naast heerlijke wijnen zijn hier verfijnde restaurants, prachtige golfbanen en diverse winkeltjes en terrasjes te vinden.

7. Cape Town
De meest bruisende stad van Zuid-Afrika met een ideale ligging aan de zee. In deze hippe stad is voor ieder wat wils en kunnen interessante plekken bezocht worden als de Tafelberg, V&A Waterfront, Robben Island en Kaap de Goede Hoop. Liefhebbers kunnen tevens ontspannen in trendy kustplaatsjes en heerlijke wijn proeven in omringende wijngebieden als Constantia, Stellenbosch en Franschhoek.

8. Johannesburg
De grootste stad van Zuid-Afrika met interessante bezienswaardigheden als het Apartheidsmuseum, township Soweto en Mandela House Museum.

9. Drakensbergen
De meest uitgestrekte bergketen van Zuid-Afrika met een spectaculair landschap van ruige bergtoppen en groene heuvels gevuld met heldere beekjes en watervallen. Ideaal voor de meest afwisselende wandelroutes.

10. Swaziland en Lesotho
In de landjes Swaziland en Lesotho, gelegen in Zuid-Afrika, is een ander soort Afrika te vinden. Er heerst een authentieke en traditionele sfeer en staat bekend om prachtige panorama’s en afwisselende landschappen met bergen en valleien.

Selectie Small Group Safaris

World in One Country

Good Hope by Shongololo Express